Simensbråten Båtforening - 30 år

SIMENSBRÅTEN BÅTFORENING ble stiftet den 29. mai 1986, og vi feiret i den anledningen med en jubileumslunsj på Revierhavnen Kro på Hovedøya. Det var mer enn 30 medlemmer som var samlet til et herlig, velassortert skalldyrbord med tilhørende godt drikke. Kaffe og jubileumskake likeså. 
De fleste tok ferge fra Rådhuset, men som seg hør og bør i en båtforening ankom de tøffeste med egen skute.
Vi kan nevne: Lasse Bockelie (34)... Det kan som kjent være en røff tur fra Paddehavet og over til Hovedøen i mai måned. 

Det var et fantastisk vær for inne aktiviteter i eget Chambre Sèparèe, og det ble raskt god stemning da vår "egen underholdningsavdeling" herr og fru Tornes (115) sang og spilt "Hovedøen" og "Den finaste eg veit".

Styretsleder Arne Kristian Steck benyttet anledning til å takke Bjørn Haug for alle gangene han har ledet årsmøtet og ikke minste hans bidrag til at SB eksisterer.
Til venstre på bilde styretsleder Arne Kristian Steck (medlemnr.111) og
til høyre Bjørn Haug (medlemnr.1).  

Vi er stolte av vår båtforening - seil med SB vimpel i jubileumsåret! 

Ikke lenger "Blomsterrønna"...

Blomstertønna har fått sin velfortjente restaurering, og den står igjen frem som et "smykke" og skuer ut over vårt vakre bryggeanlegg.
Restaureringen er gjennomført av Hvam videregående skole - tusen takk for flott innsats og vel gjennomført arbeid. De har byttet ut de råtne bunnsvillene, -kledning og taket som ikke lenger var av det tette slaget.
Styret har planer om en liten "bli ny aksjon" med innredningen, det vi gjøre det litt triveligere å ha nattvakt i havna. Vi engasjere ikke en interiørarkitekt, men kom gjerne med ideer til prosjektet! 
 
 

Vinterhavn

Vinterhavn 

15. oktober blir bryggene avsatt til vinterhavn. De som ikke skal ligge i vinterhavn må være forberedt på å fjerne båten innen denne dagen. De som ønsker vinterhavn må kontakte bryggeansvarlig.
Prisen for innskuddshavere er kr 1200,- + forbruket ditt av strøm blir etterfakturert. For leietakere er prisen kr 2400,- + etterfakturering av strømforbruket. Meld fra og fyll ut den giroen du får tilsendt med ovennevnte leiepriser. For de som ønsker strøm, blir måleren avlest ved start og slutt på vintersesongen (det er egen måler for hver båtplass). Vi har begrenset med vinterhavnplasser som vi kan holde isfrie.

Frist for å melde seg til vinterhavn er satt til 7. september.

 

Melding sendes havnekaptein på epostadresse: ran(at)stenbergholding.no

 

 

Båtførerkurset er gjennomført

Da er båtførerkurset gjennomført for 11 av våre medlemmer (inkl. familie medlemmer). De hadde avsluttende eksamen den 25. april på Ekeberg skole, det luktet "eksamensnerver" allerede da jeg passerte Spar butikken på vei til skolen for å ta et bilde av de velutdannende sjøfolkene.
Kurset har gått over 5 kvelder og det er ingen tvil om dette har vært hardt for oss som ikke har sittet på skolebenken på lenge, men utrolig lærerikt sier den erfarene båtbrukeren, som ikke ønsker å stå frem med sitt egentlige navn... Han er ikke sladdet på bilde så det er bare å gjette!

Vi takker "rektor" Tømmeraas for vel gjennomført båtførerkurs! Om ikke alle hans historier er sanne, så er de i hvertfall underholdene.

Om det blir nok interessenter til et nytt båtførerkurs så setter vi gjerne i gang et nytt kurs til høsten!

Oslofjorden har med dette blitt en litt tryggere fjord og ferdes i denne sesongen. Vi gratulere alle deltagere med gjennomført båtførerkurs!

 

Hva skjer på brygga...

Her ser vi tidligere bryggeleder Bjørn-Åge Ådum med kollegaer sjekker bryggas moringer og dette ble funnet i orden.

Fortvil ikke, nå snur det om få dager og da er det straks båtsesong igjen.

For de av dere som har vinterhavn, husk at dere selv har ansvar for egen båt, med tanke på fortøyninger og måking av snø etc. Alle som benytter bryggen til vinterhavn må være behjelpelige med å rydde snø ved behov.